Smartlog v3 » Weekendophold Kolding » Weekendophold Kolding
Opret egen blog | Næste blog »

Weekendophold Kolding

Weekend tur til Kolding

Weekendophold Kolding

23. Jul 2012 09:39, koldingweekend

I Kolding opstår der til hver en tid noget om man er teenager eller lidt oppe i årene.
Der er flere restauranter, der er museer, slottet, slotssøbadet, værtshuse, discos samt mulighed for en vandretur i skoven, så ja sortimentet er mange.
Når man så skal nå alt dette, er det jo en fordel  at være i bymidten, derfor er byferien et nært lokalitet. Den ligger  nær Svømmehallen hvor børn og andre legebørn kan bruge energi i alt slags vejr.
5 min gang i den anden kurs ligger Det gamle slot der en sjællendhed at beundre efter det er blevet mørkt og et eventyr at tage til i åbningstiden. Ikan komme  ned i de middelalderlige fangekældre eller man kan besøge den middelalderlige slotskirke, eller se på en af de mange fremvisninger, der til tider kan beundres.

Trapholt
Overnatter du man en af de familievenlige værelser i byferien, kan familien vælge at booke et gourmet ophold hvor familien dinere på restaurant admiralen som ligger 5 minutter fra midten af byen, og har en flot udsigt over fjorden. De fleste caféer i Kolding ligger placeret Lige i nærheden af rådhuspladsen. F-eks. finder du på rådhuspladsen den dejlige cafe Kompromis. Cafeen har siddepladser både ude og inde. Familien finder flere cafeer på Låsbybanke Næsten op af din rum, samt en mindre restaurant 50m fra familiens dør.
På Søndertorv findes der flere bistroer der ligger belejligt langs kolding å. Det første sted servere spanske tapas, det andet kendte cafe retter, mens nummer 3 har både de kendte retter men også lavet varianter.
I Munkegade, som vel omtrent er Koldings restaurantgade findes der både klassisk pizzaria, mexikansk, God dansk mad, Det græske bøf restaurant, amerikansk pande pizza. Og på en mindre sidegade finder i gode american bøffer af super kvalitet.
I Jernbanegade finder familien op til flere italienske spisesteder, alle med god italiensk hygge og på kortet finder familien alt fra paella til bøffer til pizza.

Kolding huser også det berømte a herreford beefstou bøfhus. Restaurant flammen med æd til du segner. Hanen som også er velkendt langt uden for byen.

Vejene ind til midten af byen tilbyder også på kinesisk spisehuse, sushi take away, mongolian restaurant. Samt til dem der vil nyde maden på terrassen findes der endeløse pizzabarer, grillhuse, chineese takeaways osv,

Vil familien hellere selv tilberede en god bøf eller en hjemmestoppet grillpølle finder familien en slagter på haderslevvej.

I løbet af sommeren bliver der arrangeret flere koncerter i byen.
I gågaden er der flere lørdage hvor en af byens mange caféer byder på Jazz.

Citybåde Søndertorv
Ved søen bliver der alle torsdage hele juli måned også spredt glæde med adskillige musikkere og uden at bruge $ andet end hvis man skal have slukket tørset.
På amfi-scenen invitere den lokale håndbold forening af og til større musikoplevelser, her har eks, Kim Larsen, Joe Cocker, Lars Lilholdt og andre været forbi.
Byen har også for skik at være vært ved grøn koncert.
I efterårs og forårssæsonen rykker koncerterne indendørs på teatret eller på Godset.
Flere  discos og barer har i øvrigt til tider besøg af en eller flere live artister eller en af landets mange populære Disckjockeys. Aftenstederne er der talrige af og der er noget som enhver kan lide om det er håndværkerlærlingen der skal ud med vennerne, de ny slåede singler der skal give den gas på dansegulvet eller om det er de mere rutinerede der vil sing along og ryste rumpetten til et Beatles kopiband, så findes det alt sammen i Kolding.
Bor du i Midten af byen er der et væld af stier du kan tage ud på til en kort vandretur.
 Er du derimod til længere vandreture eller se naturen kan det rekommanderes at gå langs åen ud i den dejlige ådal. Det er også muligt at sejle op langs åen i kajak el. kano.
slotssøen med gangsti
En anden mulighed er også at opleve Kolding skov hvor der er plads til talrige km i benene uanset om det er på 2 hjul eller på dine egne føder. Stierne er utallige og følger du den længere af dem ud langs troldhedestien der er tilbage fra troldhedebanen ender familien i vesternebel. Her i skoven finder familien også naturskolen og det tidligere skovløberhus. 
Lidt uden for Kolding eksistere der også flere Put and take søer hvis familien har lyst til at fiske. I både Marielundssøen plus ved åen kan der også fåes fisketilladelse hos Kolding Sportsfiskerforening.
Vil du udnytte naturen til lidt mere heftige udfoldelser findes der både alm. cykelruter, bmx baner, løbe ruter, o-løbs poster, hestestier, styrketræningssted osv.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Seneste indlæg

Relaterede